חגיגת הנחות סוף שנה!
עד 30%
על כל המסלולים והקורסים
לנרשמים עד 15.12.24
אל תחמיצו את מועדי הפתיחה הקרובים:
מסלול Machine Learning | 19/12 |
מסלול Computer Vision | 19/12 |
מסלול Full Stack | 19/12 |
מסלול RT Embedded Linux | 06/02 |
מסלול Cyber | 06/02 |
עודכן לאחרונה: 4 מאי, 2023
מה זה אוטומציה? אוטומציה היא המילה היום. בין אם מדובר בתעשיית ההייטק, החקלאות או הרפואה, בכל ענף מחפשים אחר אוטומציה.
בעזרת אוטומציה ניתן לשפר תהליכי ייצור ואת שרשרת האספקה. אז מהי אוטומציה, ומדוע היא מעניינת אתכם?
אוטומציה היא הפיכת תהליכים לפעולות אוטומטיות, ללא מגע אדם. כך, בעזרתם של מכונות ומערכות בקרה ניתן לייעל את כל האספקטים של התהליך.
לאוטומציה יישומים שונים, במגוון ענפים. והיא גם משלבת טכנולוגיות שונות הכוללות רובוטיקה, סייבר, מערכות מדידה, אלקטרואופטיקה ועוד.
ישנן בדיקות שניתן ואפילו מומלץ לעשות באופן ידני, והדבר תלוי בסוג המוצר, אופי הבדיקה ועוד. יחד עם זאת, מרבית בדיקות התוכנה ובמיוחד בפרויקטים הגדולים, יבוצעו בצורה של פיתוח אוטומציה אשר תבדוק את תקינות המוצר באופן מהיר ויעיל.
בדיקות אוטומציה הן בדיקות תוכנה בצורה אוטומטית עושים בעזרת פיתוח סקריפטים של בדיקות ובעזרת שפות תכנות, וכמו כן שימור בכלים נוספים לצורך הבדיקות.
בניגוד לבדיקות תוכנה ידניות שאיש הבדיקות חייב לבצע כמעט את כל ההליך לבדו.
ניתן מטבע הדברים "להדריך" את התוכנה והכלים הייעודיים על מנת שיבצעו את בדיקות התוכנה בעצמם ויתריעו על באגים ובעיות. לאחר זיהוי הבעיה איש הבדיקות יפתור אותה בעצמו או יפנה לגורם המתאים כגון איש פיתוח או הדרג הניהולי.
כל ארגון, ואפילו העסק הקטן, יכולים להפיק ערך ממערכות אוטומציה. אמנם כל אחד זקוק לפתרונות אחרים, אך כולם יכולים ליהנות מיתרונות המאפשרים לשפר ביצועים ולהפחית עלויות.
יתר על כן, אוטומציה מאפשרת לבצע פעולות שלא ניתן לבצע באמצעות עובדים, כמו למשל עבודה בתנאי סביבה שאינם מתאימים לאדם, להפחית טעויות אנוש להעלות את ההספק והדיוק.
ארגון הרוצה להצליח ולזכות ביתרון תחרותי, חייב ליישם תהליכי אוטומציה.
לצורך פיתוח אוטומציה בארגון יש צורך בתהליך רב שלבי הכולל:
קודם כל לבחון ולאפיין את תהליכי הייצור הקיימים. יש לפרק אותן לרצף פעולות שאותן יבצעו המכונות. יש כמובן לרדת לרזולוציות מדויקות של מהירות העבודה הנדרשת, רמת הדיוק ועוד דרישות המתאימות את המערכת לצורכי הלקוח.
לאחר שהתבצע האפיון, מהנדסים יתכננו את מערכת האוטומציה. יש צורך לתכנן מערכת עבור כל פעולה, ולוודא שישנה אינטגרציה בין כל שלבי האוטומציה.
בטרם היישום בונים אבטיפוס המדמה את יכולות המערכת בטרם יישום מלא בארגון.
לאחר שפותחה המערכת יש לבצע סדרת בדיקות על מנת לוודא כי תהליך האוטומציה עומד בציפיות. למשל אם זו מערכת אוטומציה לקו ייצור בהרכבה, אלינו לבדוק כי המערכת מסוגלת לספק תוצר איכותי במהירות הנדרשת וללא כשלים.
במסגרת הבדיקות ייבחנו גם פרמטרים שונים הרלוונטיים לקו הייצור, כמו למשל עמידות המערכת בתנאים סביבתיים שונים.
מכללת Real Time מציעה תכנית לימודים מעשית לפיתוח אוטומציה. ניתן גם לשלב תכנית זו עם קורס בדיקות ידניות QA וכך לקבל ידע נרחב ומקיף בתחום הבדיקות.
כמובן כי למעוניינים ולאלה שעוברים את בדיקות הקבלה ניתן ללמוד פיתוח אוטומציה באופן נפרד וממוקד על מנת לקבל את הידע התיאורטי והמעשי לעבודה בתחום.
בקורס אוטומציה QA נהוג לפתח סקריפטים בשפות פייתון או Java. בעזרת שפות אלו מפתחים את הקוד אשר אחראי לבצע את בדיקת ה QA באופן רוחבי ולהתריע על בעיות בהתאם.
הידע בשפות התכנות הללו מאפשר לאיש האוטומציה לקבל את היכולת לקרוא ולהבין קוד, וזאת על מנת שתהיה לו הבנה של התהליך של פיתוח התוכנה, הבנת הלוגיקה של הקוד וכו'. על מנת לדעת לטפל בבעיות שקיימות בקוד.
בנוסף לכך בפיתוח אוטומציה ישנו שימוש בכלים ייעודיים כגון: Jenkins לפיתוח אוטומציה, סלניום לבדיקות ווב ומובייל, version control לניהול גרסאות מוצר ועוד.
כלים אלו הם מתקדמים ומייעלים את השימוש באוטומציה. ובעיקר מאפשרים בדיקות נרחבות באופן מהיר ושימוש בפרויקטים גדולים בכל היקף שהוא.
בתעשיית ההייטק יש דרישה מאוד גבוהה למפתחי אוטומציה. הסטנדרטים למוצרים איכותיים עולים עם השנים, הרגישות לבעיות אבטחה, הצורך בהליכי פיתוח מהיר, כל אלו ועוד גורמים בעלייה בביקוש למפתחי אוטומציה.
השכר של מפתחי אוטומציה, בוגרי קורס אוטומציה, חסרי ניסיון מעשי נרחב ינוע בדרך כלל ינועו בין 12,000 – 15,000 ש"ח, לאחר צבירת שנתיים של ניסיון השכר יעלה למעלה מכך וימשיך לעלות בהתאם לניסיון לתפקידים ניהוליים וכו'.
מסלולי לימוד שיכניסו אתכם להייטק:
קורסי הייטק מומלצים