אם מפתח צריך לחזור על עבודה יותר מפעם אחת אז במקום קידוד אותו לחזור על אותו התהליך כמה פעמים, ניתן לתכנת חלק קטן של תוכנה שתעשה את העבודה עבורם.
זה אוטומציה! תוכנה אשר מריצה מספר בלתי מוגבל של קוד על גבי תוצר אחר בכוונה לבדוק את יעילותו ובעיקר למצוא ולמנוע שגיאות. התוכנה עושה את העבודה וחסכת זמן מבוזבז לעובדים שלך.
פיתוח אוטומציה זה היכולות לתכנת את התוכנה שתבצע פעולות רבות באופן יעיל הרבה יותר, לדוגמה פיתוח כלים אוטומטיים לבדיקות תוכנה.
אוטומציה לא מופיעה בשלב אחד מסוים של תהליך הפיתוח, אלא מופיעה לכל אורכו:
ועוד…אם מחלקת הפיתוח שלך רצו אי פעם לעשות משהו מהר ויותר מפעם אחת הגיע הזמן לעשות להם אוטומציה!
בדיקות תוכנה ואבטחת איכות היא ללא ספק חלק חשוב בתהליכי פיתוח. יחד עם זאת, זהו בדיוק המקום לאוטומציה מאחר והפעולות הנדרשות הן פשוטות יחסית וחוזרות על עצמן.
במקום שיהיה לך צוות שלם של בודקים שיושבים ובצורה ידנית מחפשים את הבאגים בתוכנה שלך הם פשוט יכולים לפתח כלי אוטומטי שיבדוק את זה.
נכון שלפתח מערכת אוטומטית יכול לקחת הרבה זמן אבל ברגע שהיא קיימת היא יכולה להיות מותאמת לחלקים רבים אחרים בתהליך שיחסכו את הזמן אחר כך.
בנוסף, אתה יכול להגדיר שהמערכת האוטומטית תבדוק את הפיתוח שלך מספר פעמים בכל שעה, באותו אופן בכל פעם, ואז הסיכוי שלך לתפוס את הבאג האחד הזה שלא חשבת עליו עולה משמעותית, באגים שבודק ידני לא היה עולה עליהם, בטח לא במהירות הזו.
אם תשתמש באוטומציה בצורה הנכונה יכולים לקרות כמה דברים טובים:
הדרך היחידה השגויה להשתמש באוטומציה היא לא להשתמש בה בכלל. זה נכון בין אם מדובר על מערך של מתכנתים או על מתכנת אחד.
הרבה ארגונים מודאגים מאוטומציה כי הם חושבים שקוד אוטומציה לא נכון יכול להכניס אלמנטים סוררים לתוך תהליכי הפיתוח.
אז נכון, זה יכול לקרות אבל לא אם צוות פיתוח האוטומציה מוכשרים לכך ומקצועי (כמו קורס אוטומציה ב Real Time College) אז הסיכון הזה יורד משמעותית.
כמו כל תהליך, אם הוא מתוכנן היטב, זה עושה הכל הרבה יותר טוב, יעיל וקל.
נשמח לייעץ, ללוות ולענות על כל השאלות