בחר שפת הסילבוס...
מוקד מידע ורישום - 077-7067057
תמיכה טכנית - 050-3309318
חטיבת הפיתוח - rt-projects.com
חטיבת ההשמה - rt-hr.co.il
פיתוח אתרים או בשמו המדויק יותר – פיתוח Full Stack – הוא אחד התחומים החמים היום בתעשיית ההייטק, לכן לא מפליא לגלות שיש עשרות תוכניות הכשרה לאנשים שרוצים להיות מפתח Full Stack.
ככל הנראה, הקורס המקיף ביותר שתמצאו הוא הקורס של Real Time College – קורס Full Stack שבמסגרתו תבנו תיק עבודות רחב ומגוון ומבטיח בסיומו סיוע במציאת עבודה בתחום וכניסה לתעשיית ההייטק בתפקידים המגוונים שמפתח WEB יכול לעשות.
מאחר ומדובר בתחום חדש יחסית ומבוקש ביותר, מיותר לציין כי המשכורות בתחום זה מתגמלות ביותר ומוגדרות בין הגבוהות בתעשיית ההייטק היום.
במדריך זה נעבור על הכישורים והידע הנדרשים כדי להיות מפתחי Web ולמצוא עבודה בתעשייה.
מפתח Full Stack הוא מישהו שמסוגל לעבוד על ה- Front-End וגם על ה- Back End של היישום.
ה- Front-end מתייחס לרוב לחלק של יישום שהמשתמש יראה או יקיים איתו אינטראקציה.
ה- Back-end הוא החלק ביישום שמטפל בהיגיון, באינטראקציות במסדי נתונים, באימות משתמש, בתצורת שרת וכו' – כלומר הטכנולוגיה.
מפתח WEB – Full Stack Developer – הוא מי שמסוגל לעבוד ולהבין את שני צדדי המטבע בעת בניית היישום.
אם אתה רוצה להיות מפתח אתרים בשנת 2021 ולהכין את הקרקע לעבודה הראשונה שלך יש דברים שאתה חייב לדעת.
צוות Real Time Group הכין עבורכם מדריך המרכז רשימה של דברים שאתה צריך ללמוד
מפתח אתרים פולסטאק עובד על פיתוח צד המשתמש שאותו רואים הגולשים והוא כולל בניית אתרים, עיצוב, פיתוח רספונסיביות והתאמה לסוגי מסכים וכו'.
לצד זאת מפתח פולסטאק מפתח גם לצד שרת ותחום זה כולל פיתוח תקשורת עם בסיסי הנתונים ויצירת קשר דו צדדי שכולל הטמעת תכנים, משיכה, עדכון ומחיקה בהתאם לפעילות המשתמש באתר.
בפיתוח אתרים מתכנת Full Stack יכולים לעבוד בשתי התחומים וכך לספק לחברה פתרון מקיף בהתאם לצרכים של הפרוייקט.
ניתן לעבוד בתור שכירים ולפתח אתרים ולתחזק אותם עבור החברה, ניתן לעבוד בסוכנות בניית אתרים ולמפתח פרוייקטים עבור לקוחות, עובדות פרילאנס הם גם כיוון שמפתחים רבים נמשכים אליו וכו'.
אפשרויות עבודה ופיתוח הקריירה מאוד מגוונות עבור המפתחים בהתאם לרמת הביקוש והמרוץ הטכנולוגי שקיים בשוק הייטק.
אין ספק שאבני הבניין של האינטרנט הן HTML ו- CSS ולכן כל תכנית לימודים חייבת לכלול אותן. למי שעדיין לא מכיר נסביר במילים פשוטות - HTML מאפשר לך להוסיף תוכן לאתר אינטרנט בצורה של קוד קל לקריאה ו- CSS הוא הקוד האחראי על העיצוב של הדף.
שאלות שישאלו אתכם בראיונות עבודה בנושאים הקשורים ל-HTML ול-CSS:
שפת JavaScript גדלה יותר ויותר בכל שנה, וספריות, מסגרות וכלים חדשים יוצאים לשוק כל הזמן.
על פי הידע שבידינו, השפה הפופולארית ביותר בתחום Full Stack היא Javascript וניתן למצוא בשני צידי הפיתוח – הן בצד הלקוח front end והן בצד השרת back end.
זוהי השפה היחידה שעובדת באופן מקורי בדפדפן, ויכולה לתפקד כשפה בצד השרת (כפי שתראה למטה עם Node.js). קרא על כך עוד בעמוד קורס JavaScript שלנו.
הנה כמה נושאים שכדאי להבין כמפתח Full Stack:
בנייה נכונה של קוד ווהפיכתו למודול או חלקים ממנו. דברים כמו Webpack, דפדפן, או לבנות כלים כמו Gulp יהיה בהחלט מועיל לדעת.
מתכנת Full Stack בעל ידע נרחב בפיתוח Javascript נהנה מעבודה בתחום מבוקש מאוד ובעל ביקוש גדול לעובדים. העבודה עם מגוון טכנולוגיות ושפות תכנות מאפשרות למפתח האתרים לתת מגוון רחב של פתורונות ולא רק בעבודה עם שפת JS.
שימוש בשפת JavaScript לטובת פיתוח צד לקוח ופיתוח צד שרת מאפשרת מגוון אפשרויות של פיתוח קריירה עבור איש הפולסטאק.
AngularJS, היא Framework קוד פתוח מבוססת על שפת Java Script מבית היוצר של גוגל.
הטכנולוגיה משמשת מפתחים לבניית אתרים ואפליקציות ווב בצד ה- Front End, דסקטופ ומובייל ולמעשה לפיתוח אפליקציות לצד שרת מסוג SPA – (Single Page Application)
אנגולר פותחה לראשונה בשנת 2010 ומאז בעקבות היעילות הגבוהה שלה והפופולריות שהיא צברה נוצרו מגוון גרסאות חדשות אשר משפרות את אנגולר עוד ועוד לפי דרישות השוק.
התחזוקה השוטפת של השפה ויצירת גרסאות חדשות ומשפורות מתבצעת בעיקר ע"י גוגל בנוסף לקהילה תומכת של מתכנתים אשר מעורבים בצורה ישירה בכתיבת הקוד והגרסאות החדשות.
הפופלריות של אנגואלר החלה ברגע שגוגל התחילה לדחוף ולקדם את אנגולר החל שימוש נרחב בטכנולוגיה גם מצד מפתחים שאינם קשורים לגוגל, ברגע שהם נחשפו לאופי הפעולה החדשני והפתרונות שהוא מספק הדרך הייתה מאוד מהירה וקצרה לכך שהטכנולוגיה תהיה בשימוש נרחב בקרב קהילת המפתחים הבינלאומית של ההייטק ובעקבות כך שילוב במגוון רחב של אתרים ואפליקציות הכי חדשניות בעולם.
Angular היא פלטפורמת קוד פתוח שנוצרה ע"י גוגל על מנת לפתח בסביבת ווב בצורה יעילה ואפטיבית ביותר ביחס לשיטות העבודה שהיו נהוגות בעבר.
מפתחי ווב וגם מפתחי Full Stack משתמשים באנגולאר לפיתוח מגוון רחב של פרוייקטים כך שמדובר על Freamwork מאוד פופולרי עם גרסאות משופרות שיוצאות באופן תדיר.
לבעלי ניסיון מעשי בפיתוח Angular ייפתחו הרבה דלתות לקריירה בהייטק במיוחד אם בנוסף לכך הם בעלי ניסיון בפיתוח אתרים מסוג Full Stack כך שבצורה הזו הם מקבלים מעטפת של ידע וניסיון מעשי לפיתוח צד לקוח וצד שרת.
עד עכשיו דיברנו על שפות תכנות שיעזרו לך בחלק של ה- Back-end.
ברגע שהבנת לעומק את שפות אלא אפשר לעבור לדבר על שפות המתאימות לצד שרת כדי לטפל בדברים כמו פעולות מסד נתונים, אימות משתמש, והיגיון היישום.
אין תשובה חד משמעית לגבי איזו שפה הכי כדאי ללמוד ולכן יצרנו עבורכם את השילובים הפופולאריים:
שים לב: מה שאתה מחליט ללמוד, תלמד לעומק ככל האפשר – יש מקומות עבודה בחוץ עבור כל השפות המפורטות להלן.
חלק בלתי נפרד מבניית יישומי אינטרנט הוא איחסון הנתונים. הדרך הכי נכונה לעשות את זה היא למצוא מקום שתהיה אליו גישה נוחה בשלב מאוחר יותר. בכל מה שקשור לאחסון נתונים כדאי ללמוד את הנושא לעומק כי טעויות בתחום זה עלולות להיות הרות אסון.
ולכן אלו הם המלצותינו אליך:
HTTP הוא פרוטוקול יישום חסר-גישה באינטרנט – זה מה שמאפשר ללקוחות לתקשר עם שרתים (למשל, קוד ה- JavaScript שלך יכול להגיש בקשת AJAX לקוד צד שרת כלשהו שבו אתה משתמש באמצעות HTTP). להלן כמה נושאים חשובים שעליך ללמוד עליהם:
עכשיו מגיע החלק המסובך באמת – אחרי שרכשת את הידע המעמיק בשפות תכנות כמו HTML / CSS ,JavaScript וגם בתכנות צד שרת, מסדי נתונים, ו- HTTP / REST מגיע השלב של יצירת יישום אינטרנט מורכב.
כדי לבנות אפלקציית Web יהיה עליך לדעת כיצד לבנות את הקוד שלך, כיצד להפריד בין הקבצים שלך, היכן לארח את קובצי המדיה הגדולים שלך, כיצד לבנות את הנתונים במסד הנתונים שלך, היכן לבצע משימות חישוביות מסוימות (צד הלקוח לעומת צד השרת), ועוד.
תוכל ללמוד ולמצוא שיטות שונות לעשות זאת אבל הדרך הטובה ביותר ללמוד למעשה על ארכיטקטורת היישום היא על ידי עבודה על יישום גדול משל עצמך המכיל כמה חלקים נעים – או אפילו טוב יותר, עבודה עם צוות ויחד לפתח יישום גדול ומורכב.
זו הסיבה, למשל, שמישהו עם 7 שנות ניסיון לא בהכרח יודע CSS או JavaScript טוב יותר מאשר מישהו עם שנתיים של ניסיון. אבל בכל השנים האלה הוא כנראה עבד עם כל מיני יישומים ואתרי אינטרנט שונים ולמד כיצד לתכנן ולאפיין יישומים באופו היעיל ביותר ומנוקדת מבטו הוא יבחין בקלות יותר בבעיות וב"תמונה הגדולה" כשמדובר בפיתוח.
מה כדאי ללמוד כדי להיות אדריכל יישומי אינטרנט יעיל:
אם אתה עובד בצוות זוהי מערכת חובה בשביל כל הצוות! Git היא מערכת בקרת גרסאות המאפשרת למפתחים העובדים בצוות לעקוב אחר כל השינויים המתבצעים על בסיס קוד.
יש כמה דברים שחשוב לדעת על Git:
נושא זה נתון לוויכוח והוא נדון המון בעולם ה- Full Stack משום שהרבה מפתחים סבורים כי אין צורך להכנס כלכך לעומק בנושאי מדעי המחשב.
עם זאת, יש חברות גדולות, כמו גוגל, שאוהבים לשאול סוגים כאלה של שאלות בראיונות שלהם.
שימו לב: הרבה חברות אמנם דורשות מהמועמדים תואר במדעי המחשב או שווה ערך, אך יחד עם זאת נותן לראות יותר ויותר היום מגמה של דרישה להתמקצעות שאינה בהכרח קשורה בתואר אקדמאי. אם אתה יודע כיצד לפתח יישומים ולהראות הבנה מעמיקה בתחום כולו, אתה לא חייב תואר.
ולכן גם בנושא האלגוריתמים יש כמה נושאים בסיסיים שכדאי להכיר ולהבין אם לא למדת מדעי המחשב:
יש המון דברים ללמוד בתחום ה-Full Stack אבל זהו אחד הנושאים המעניינים יותר בתחום ההייטק שמשלב, הרבה יותר מנושאים אחרים, תחומים הדורשים יצירתיות.
האפשרויות השונות היום ללימודים מהירים של התחום הן בעלי תוצאות חד משמעיות כמו קורס Full Stack שלנו הנלמד במתכונת Bootcamp. אתה יכול להפוך למפתח בתוך חמישה חודשים.
אם אתה רוצה עוד פרטים אתה מוזמן להשאיר פרטים כאן ויחזרו אליך בהקדם. אולי אפילו תוכל להצטרף לקורס שמתחיל בקרוב!
בכל מה שתבחר לעשות, שיהיה המון בהצלחה!