חגיגת הנחות סוף שנה!
עד 30%
על כל המסלולים והקורסים
לנרשמים עד 15.12.24
אל תחמיצו את מועדי הפתיחה הקרובים:
מסלול Machine Learning | 19/12 |
מסלול Computer Vision | 19/12 |
מסלול Full Stack | 19/12 |
מסלול RT Embedded Linux | 06/02 |
מסלול Cyber | 06/02 |
עודכן לאחרונה: 8 אוקטובר, 2023
BLE הוא ראשי תיבות שמיצג Bluetooth Low Energy, כלומר בלוטוס סטנדרטי אך צורך פחות אנרגיה. bluetooth הינו טכנולוגיה לביצוע העברת נתונים שכיום נמצאת במגוון רחב של חיישנים ורכיבים אלקטרוניים.
אחד מהחסרונות של בלוטוס שהוא צורך הרבה חשמל. חיסרון זה יכול להיות בעייתי במקרים, כאשר מדובר במכשירים שהם מוגברים בצריכת החשמל בתחום ה-IoT או במקרים יותר פשוטים, כגון הסמארטפונים. מכאן ניתן לראות את השימושיות של ה BLE, אז איך זה עובד?!
bluetooth הינו פרוטוקול תקשורת סטנדרטית לטווח קצר, טווח התדרים בהם ה Bluetooth משדר הוא 2.402GHz - 2.48GHz. פרוטוקול זה מאפשר לבנות רשתות קטנות ואישיות בכדי להעביר מידע בין מכשירים קרובים, זה נוצר במקור כדי לספק חלופה לכבלים בתקופה שמרבית המחשבים תקשרו באמצעות כבלים.
Bluetooth Low Energy (BLE) מבוסס על בלוטות', יצאו לשוק בשנת 2011, והוא נקרא גם Bluetooth Smart או Bluetooth 4.0.
BLE נועד להציע הרבה מאותן תכונות כמו Bluetooth אך מתמקד בהספק נמוך. כתוצאה מכך, אינו מהיר כמו בלוטות' ואינו מתאים להעברת קבצים גדולים, אבל הוא אידיאלי להעברת כמויות קטנות של נתונים עם צריכת חשמל מינימלית.
BLE מאפשר למגוון רחב של מכשירי IoT קטנים, כמו חיישנים ותגים, לתקשר למרות שאין להם סוללות גדולות.
BLE משתמש באותם פסי גלי רדיו כמו בלוטוס ומאפשר לשני מכשירים להחליף נתונים באותו דרך. ההבדל הוא שמכשירי BLE נשארים ישנים בין החיבורים. הם גם מתוכננים לתקשר רק לכמה שניות כשהם מתחברים. זאת בניגוד בלוטוס סטנדרטי שפועל תמיד ותוכנן לתקשורת רציפה שלרוב נמשכת שעות. כיבוי בין שידורים מאפשר למכשירי BLE לתקשר ביעילות בשבריר מההספק. זה לא נדיר שמכשיר BLE יחזיק מעמד שנה על סוללה אחת.
BLE משמש בעיקר כדי לחסוך בחשמל אבל למעשה יש כמה הבדלים חשובים.
מאז 2012, כמעט כל הסמארטפונים תומכים גם ב bluetooth וגם BLE. תמיכת BLE הוצגה באייפון 4 ובאנדרואיד 4.3. BLE נתמך גם על ידי רוב מכשירי Windows, Linux ו-Mac.
BLE הוא יותר מסתם כלי להעברת נתונים, ללא ספק היישום החשוב ביותר של הטכנולוגיה הוא יצירת משואות. משואות bluetooth הם משדרי חומרה המשתמשים בטכנולוגיית BLE כדי לשלוח מספר זיהוי כל כמה שניות. מספר זהות זה נאסף לאחר מכן על ידי מכשירי BLE באזור, אם מכשיר מזהה את מספר הזהות, הוא יכול להתחבר למשואה ולקבל מידע. לדוגמה, ניתן להשתמש במשואה כדי לשלוח הודעות לכל סמארטפון התומך BLE עם אפליקציה ספציפית מותקנת.
BLE לעולם לא יחליף בלוטות', אבל זה הפך לטכנולוגיה הסטנדרטית עבור יישומים רבים.כמו:
הבלוטוס המקורי עדיין משמש ליישומים שבהם צריכת החשמל אינה בראש סדר העדיפויות. בלוטוס מהיר יותר ולכן הוא עדיין פופולרי להעברת קבצים גדולים, הוא משמש גם עבור ציוד היקפי למחשב, כגון: מקלדות ואוזניות, הדורשים תקשורת רציפה.
כל חיבורי BLE מצוידים בהצפנה AES-128 מקצה לקצה. זה מונע קריאת נתונים אם הם אי פעם יירטו. התקפות Man-in-the-Middle אפשריות, אבל זה יכול לקרות רק לתקופה מוגבלת כאשר שני מכשירי BLE מותאמים. הטווח המצומצם של BLE מועיל גם מנקודת מבט ביטחונית. כל ניסיון לפרוץ למכשיר BLE ידרוש מההאקר להתקרב אליו.
רבים מהיישומים הפופולריים ביותר של ה IoT, לא היו אפשריים ללא ה BLE. על ידי הפחתת צריכת החשמל, הוא מאפשר למכשירי IoT להיות קטנים יותר באופן משמעותי ולהחזיק מעמד זמן רב יותר, לכן BLE אחראית לרבים מהציוד שאנו לובשים, התגים ושאר המכשירים החכמים שבהם אנו משתמשים כיום. סביר להניח ש-BLE רק יהפוך חשוב יותר ככל שיותר מכשירים יתחילו להתחבר זה לזה.
מסלולי הכשרה למקצועות הייטק הכי מבוקשים כיום:
קורס הייטק ממוקד