אבטחת מידע בענן. עד כמה זה בטוח? אבטחת ענן כוללת טכנולוגיות, שירותים ופרקטיקות שונות המגנות על נתוני ענן, אפליקציות ותשתיות מפני סיכוני סייבר. אבטחת סייבר ענן חזקה היא חיונית כדי למנוע אובדן נתונים ולהבטיח ציות לכללי פרטיות הנתונים.
אבטחת סייבר בענן מוצעת על ידי ספק שירותי הענן (CSP) או על ידי הלקוח. בדרך כלל CSPs מספקים טכנולוגיית אבטחה מתקדמת, ושומרים על לקוחות מפני איומים ידועים ופוטנציאליים כאחד.
"אבטחת הסייבר בחישוב ענן ווירטואליזציה" הוא קורס שמתמקד בתחום האבטחת מידע, מערכות וירטואליזציה ומחשוב ענן. מחשוב ענן מתייחס לספקיות שירותים טכנולוגיים מרחוק דרך האינטרנט, כמו אחסון נתונים והרצת יישומים באמצעות משאבי האינטרנט, תוך ניצול של טכנולוגיות כמו וירטואליזציה ומחשוב ענן.
הקורס מכסה נושאים מגוונים הנוגעים לאבטחת הסייבר בסביבות ענן ווירטואליות, הכוללות:
- אבטחת הענן :(Cloud Security) כיצד להגן על המידע הנשמר בסביבת מחשוב ענן, כולל הגנה על גישה למידע, אימות משתמשים, הגנה מפני איומי סייבר והגנה על הפרטיות.
- אבטחת מכונות ווירטואליות :(Virtual Machine Security) הגנה על מכונות וירטואליות; וירטואליזציה, אימות, ניהול נתונים רגישים בתוך מכונות ווירטואליות וזיהוי תקיפות.
- הגנה על הרשת והתקשורת :(Network and Communication Security) איך להגן על התקשורת בין המכונות הווירטואליות ומערכות הענן, כולל הגנה מפני פריצות, הגנה מפני תקיפות דוס וזיהוי תקיפות.
- ניהול גישות :(Access Management) איך לנהל את ההרשאות של המשתמשים בסביבת הענן והווירטואליזציה, כולל ניהול זהויות, אימות והגנה על חשבונות משתמשים.
- אבטחת נתונים :(Data Security) הגנה על נתונים רגישים הנשמרים בסביבת ענן והווירטואליזציה, כולל ייעוץ על הגנה מפני גניבת נתונים ושימוש לרעה.
- התקפות ואיומים (Threats and Attacks): הבנת התקפות סייבר שעשויות להשפיע על סביבות הענן והווירטואליזציה, כולל סוגי התקיפות, אפשרויות נזק וכיצד להתמודד איתן.
הקורס מעניק לסטודנטים הבנה עמוקה של אתגרי הסייבר המיוחדים בתחום חישוב הענן והווירטואליזציה, ומספק את כל הידע והכלים הנחוצים להגנה ולניטור על מערכות המידע והתשתיות באמצעות שימוש באבטחה מתקדמת.