בקורס Docker נלמד על שימוש בטכנולוגיה מתקדמת זו על מנת לפתח ולנהל קונטיינרים החל ממופע בודד ועד לניהול אפליקציה שלמה עם מספר רב של קונטיינרים בצורה אפקטיבית תוך טיפול בבעיות ובאגים נפוצים בהליכי הפיתוח וניהול משאבים.
בנוסף נעשה היכרות עם כלים מתקדמים של Docker כגון:
- Docker hub: שירות של Docker שמאפשר בין היתר שימוש ושיתוף של קונטיינרים עם צוותים אחרים ובנוסף גם.
- Docker Compose: שמאפשר להגדיר ולהפעיל לעיתים על ידי פקודה אחת מספר רב של קונטיינרים על מנת להפעיל אפליקציית Docker.
לימודי Docker כחלק ממסלול פיתוח DevOps
בקורס Docker נלמד על שימוש בטכנולוגיה מתקדמת זו על מנת לפתח ולנהל קונטיינרים החל ממופע בודד ועד לניהול אפליקציה שלמה עם מספר רב של קונטיינרים בצורה אפקטיבית תוך טיפול בבעיות ובאגים נפוצים בהליכי ניתן ללמוד את קורס Docker – כקורס יחיד או כחלק ממסלול מקיף להכשרת התמחות ב DevOps של הכשרה והשמה. במסגרת קורס DevOps נלמד מספר גדול של טכנולוגיות ושפות תכנות רלוונטיות, כגון: Linux, Python, Zabbix Kubernetes, Jenkins, ועוד.
כיצד קורס Docker יכול לעזור לך להתקדם בתעשייה?
בעזרת Docker ובעזרת טכנולוגיות נוספות, אשר נלמדות במסלול DevOps, ניתן ללמוד ולייצר ניסיון מעשי רב וסל כלים מגוון, אשר יאפשר פיתוח קריירה מתגמלת בתור מפתחים מיד עם סיום הלימודים.
Docker היא פלטפורמה המאפשרת לנו לנהל ולהריץ יישומים בתוך מיכלים (containers) ולהטמיע אותם על מגוון פלטפורמות לפי צורך ודרישות הפרוייקט.
חידושים ויתרונות בפלטפורמת Docker
החידוש הוא בשימוש של הפלטפורמה במיכלים וירטואליים, שהם למעשה סוג של חבילות שאותם ניתן לנהל כיחידה נפרדת וניתן להטמיע בנפרד תוך התאמה למשימות שלה. כך ניתן לנהל כל אחת מהם כיחידה נפרדת כאשר הם למעשה אותה התוכנה. לדוגמא, ניתן לפתח תוכנה וליצור קונטיינר עבור כל אחת ממערכות ההפעלה שבהם רוצים שהתוכנה תפעל, מכיוון שלכל מערכת יש דרישות ספציפיות אשר שונות מאחת לשנייה.